På Drivecenter Arena har vi olika tillfällen där du kan köra din bil på banan, anpassade efter din erfarenhetsnivå eller bilmodell. Vår personal till att allt flyter smidigt på banan. Vi använder digitala flaggsignaler för att ge instruktioner till förarna och vårt rescueteam finns alltid där för extra trygghet. För din säkerhet ingår en olycksfallsförsäkring i avgiften.

Kalender


9 maj
Licensutbildning Racing

26 maj
Trackday Bil

1 juni
Raceday Bil

6 juni
Trackday Bil

12 juni
Test & Träning Bil

26 juni
Test & Träning Bil

24 juli
Test & Träning Bil

21 augusti
Test & Träning Bil

2-4 augusti
Scandinavian Festival of Speed

10 augusti
Raceday Bil

31 augusti 
Trackday Bil

4 september
Test & Träning Bil

Trackday


Licens

För att delta på våra Trackdays behöver du som lägst ha SBF-licensen ”Enkel bilsport”. Saknar du SBF-licens kan du köra på en ”prova på-licens”, efter att ha genomgått den säkerhetsgenomgång som hålls vid varje tillfälle. Dessutom ska du ha fyllt 18 år och ha B-körkort, om inget annat anges. Personförsäkring ingår genom licensen.

Fordon

Dessa dagar hälsar vi alla typer av bilar och förare välkomna. Du kan deltaga med din gatregistrerade personbil eller använda dagen som en testdag med din tävlingsbil. Formelbilar tillåts ej.

Säkerhet

Drivecenter Arena har tillstånd via SBF för Trackdays. All körning sker på egen risk. Trackday är ingen tävling och vi visar respekt för våra kompisar både på och utanför banan. Ta med presenning, oljeuppsamling och brandsläckare. Krav på miljömatta vid tankning. Ljudkrav är max 95 dB.

Datum

26 maj – 6 juni – 31 augusti

Test & Träning


Licens

Vid våra träningstillfällen behöver du som lägst ha SBF-licensen ”Racing”.

Fordon

Legend, Formel och MC

Säkerhet

Drivecenter Arena har tillstånd via Svensk Bilsportförbundet och på plats finns kvalificerad personal, ljussystem, ambulans och kameraövervakning för att genomföra träningen på ett säkert sätt. All körning sker på egen risk. Full personlig utrustning enligt gällande regler för tävlingsklassen. Ta med presenning, oljeuppsamling och brandsläckare.

Datum

12 juni – 26 juni – 24 juli – 21 aug – 4 sep

Tidschema


Vardagar

15:00 Incheckning öppnar
15:45 Obligatoriskt förarmöte
16:00 Banan öppnar
21:00 Banan stänger

Helgdag

08:00 Incheckning öppnar
08:45 Obligatoriskt förarmöte
09:00 Banan öppnar
15:00 Banan stänger

Praktiskt information


Licens och fordon

Vid våra träningstillfällen behöver du som lägst ha SBF-licensen ”Racing”.

Tävlingsbilar med vagnbok enligt Racing, Rally, Rallycross eller Supersaloon regler. Time Attack bilar med minimum halvbur är välkomna. Övriga hänvisar vi till Trackdays för gatregisterade bilar.

Ljudkrav är max 95 dB.

Utrustning

Full personlig utrustning enligt gällande regler för tävlingsklassen. Ta med presenning, oljeuppsamling och brandsläckare.

Genomförande

Du anmäler dig och bokar plats här. Incheckning sker i pitbox 20 där giltig licens och vagnbok ska uppvisas innan träning. Vi följer ett schema med fasta tider där varje timme är uppdelad i 20 minuters pass. Incheckningen öppnar 45 minuter innan körning börjar.

Säkerhet

Drivecenter Arena har tillstånd via Svensk Bilsportförbundet och på plats finns kvalificerad personal, ljussystem, ambulans och kameraövervakning för att genomföra träningen på ett säkert sätt. All körning sker på egen risk.