Scandinavian Festival of Speed Drivecenter Arena Publikfest Folkfest Event Fallfors Skelleftea 2
Scandinavian Festival of Speed Drivecenter Arena Publikfest Folkfest Event Fallfors Skelleftea 2

Den 13-16 juli arrangeras Scandinavian Festival of Speed på Drivecenter Arena i Fällfors. En bilfestival fullspäckad med bankörning, drifting, utställningsbilar, livekonserter, god mat och kalla drycker.

I nästan 20 år var Sommertreff den största bilfestivalen i norra Norge och höjdpunkten för alla bilentusiaster i regionen. När festivalen växte sig större försämrades banan kraftigt samtidigt som den blev för liten för att rymma alla åskådare.

Under covid-19-pandemin inledde Sommertreff och Drivecenter Arena en gemensamma satsning för att flytta bilfestivalen till Fällfors Sverige på fantastiska Drivecenter Arena. Efter en smygpremiär med tre dagars bankörning år 2022 lanseras nu festivalen i sitt fullskaliga koncept.

– Det känns härligt att vi får till detta och vi jobbar intensivt nu för att få till en minnesvärd festivalhelg för både deltagare och åskådare. Kom med din bil eller njut av showen, säger Stian Tjosaas, ägare till Sommertreff och eventgeneral för Scandinavian Festival of Speed.

För åskådare utlovas ett brett utbud av olika showbilar och racerbilar. Scandinavian Festival of Speed kommer att stå värd för bankörning med gatbilar och tävlingsbilar, en stor bilutställning och olika event där man bland annat utser vem som har den snabbaste gatbilen.

– Vi är mycket glada över att vidareutveckla vårt gränsöverskridande samarbete och ser med stor förväntning framemot sommaren. Det här är ett folkligt event som välkomnar alla, med underhållning både på och utanför banan, säger Jessica Karlsson, marknadsansvarig på Drivecenter Arena.

 

Mer om festivalen
Scandinavian Festival of Speed strävar efter att vara den bästa fordonsbaserade festivalen i norra delen av Skandinavien. För drygt 20 år sedan hyrde en grupp vänner en racerbana i Nordnorge för att tävla med sina egna bilar och öva på sina köregenskaper. Under de följande månaderna och åren utvecklades denna grupp av vänner till hundratals bilar och tusentals åskådare och företaget Sommertreff grundades. I nästan 20 år var Sommertreff den största bilfestivalen i norra Norge och höjdpunkten för alla bilentusiaster i regionen. Under covid-19-perioden inledde Sommertreff och Drivecenter Arena sin gemensamma satsning för att flytta bilfestivalen under nytt namn till Drivecenter Arena i Fällfors, Sverige.

www.speedfestival.se

 

För mer information kontakta:
Stian Tjosaas, eventansvarig, Scandinavian Festival of Speed
Mobil: +47 917 51 054
E-post:

Jessica Karlsson, kontaktperson Drivecenter Arena
Mobil: +46 73 042 14 66
E-post: