Platsen där allt är möjligt

Drivecenter Arena hälsar racingentusiaster från hela världen välkomna till en av de nordligaste racingbanorna i världen. Här kan du uppleva årstidernas olika möjligheter. Alltifrån racing under midnattssolens ljus under sommaren, till gnistrande och snörika upplevelser som bara riktiga vintrar kan bjuda på.

Du kan självklart titta på andra som kör, men även prova på banorna själv och hitta din inre racingförare.

Om oss

Drivecenter Arena är en plats som hyllar passionen för racing. Det är ljudet, farten och adrenalinet. Glädjen och gemenskapen, både på och utanför banan.

Med imponerande 4 200 meter är Drivecenter Arena den längsta racingbanan i Sverige och internationellt konkurrenskraftig anläggning för event på högsta nivå.

Området på hela 360 hektar gör att vi kan erbjuda fantastiska möjligheter och aktiviteter, med alltifrån racingbana och verkstad till restaurang, konferenslokaler och boende.

Vår vision är fortsatt densamma som när vi började och vårt uppdrag är att förmedla glädje, trygghet och engagemang längs resan.

Ladda hem pdf

DMEC 2022 R3 SWEDEN 02624
Konferens Event Kickoff Racingbana Drivecenter Arena Fallfors Motorsport Tavling 4
Bli en del av teamet

Varje år äger flera olika event och aktiviteter rum på Drivecenter Arena. Midnattssolsloppet och Drift Masters GP är några höjdpunkter.

Utbildningar, konferenser och olika företagsevent bidrar därutöver till variation alla dagar om året.

För att allt ska fungera behövs personal och volontärer som tar hand om de uppgifter som ska utföras här varje dag.

Kontakta oss och anmäl ditt intresse » 

Vår historia

Drivecenter Arena AB startade verksamheten 2008 på en nedlagd militärbas i Fällfors, 5 mil nordväst om Skellefteå, då med namnet Skellefteå Drive Center. Sedan dess har det arrangerats testkörningar och företagsevent samt bedrivits halkbana för körskolor på området.

Dessutom hade den dåvarande ägaren Bengt Astergren redan tidigt en vision: Att skapa Sveriges nordligaste tävlingsbana. Trots hårt arbete med att utveckla banan och ta tillvara områdets förutsättningar hann han aldrig se sina drömmar förverkligas innan han avled 2017.

Nuvarande ägaren beslutade att förverkliga hans vision och under sommaren 2019 genomfördes första tävlingen Midnattssolsloppet på den nya racingbanan. Området hade på ett år förvandlats till en anläggning för tusentals besökare.

Drivecenter Arena race tavling STCC publik besokare laktare 5