Framgångar är bäst när de delas

På Drivecenter Arena möts årligen människor för att uppleva spänning, umgås och dela med sig av sina framgångar. Det är stunderna vi minns och du får gärna vara med och skapa dem här hos oss.

Om oss

På Drivecenter Arena firar vi gärna segrar. Inte enbart på tävlingsbanan, utan även de som sker i vardagen. Med teamet i depån, arbetskollegorna och medlemmarna i föreningen – det är tillsammans vi skapar resultat.

Vår vision är fortsatt densamma som när vi började och vårt uppdrag är att förmedla glädje, trygghet och engagemang längs resan.

DMEC 2022 R3 SWEDEN 02624
Konferens Event Kickoff Racingbana Drivecenter Arena Fallfors Motorsport Tavling 4
Bli en del av teamet

Varje år äger flera olika event och aktiviteter rum på Drivecenter Arena. Midnattssolsloppet och Drift Masters GP är några höjdpunkter.

Utbildningar, konferenser och olika företagsevent bidrar därutöver till variation alla dagar om året.

För att allt ska fungera behövs personal och volontärer som tar hand om de uppgifter som ska utföras här varje dag.

Kontakta oss och anmäl ditt intresse » 

Vår historia

Drivecenter Arena AB startade verksamheten 2008 på en nedlagd militärbas i Fällfors, 5 mil nordväst om Skellefteå, då med namnet Skellefteå Drive Center. Sedan dess har det arrangerats testkörningar och företagsevent samt bedrivits halkbana för körskolor på området.

Dessutom hade den dåvarande ägaren Bengt Astergren redan tidigt en vision: Att skapa Sveriges nordligaste tävlingsbana. Trots hårt arbete med att utveckla banan och ta tillvara områdets förutsättningar hann han aldrig se sina drömmar förverkligas innan han avled 2017.

Nuvarande ägaren beslutade att förverkliga hans vision och under sommaren 2019 genomfördes första tävlingen Midnattssolsloppet på den nya racingbanan. Området hade på ett år förvandlats till en anläggning för tusentals besökare.

Drivecenter Arena race tavling STCC publik besokare laktare 5